MALZEMELER
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN; HALKA TATLISI MALZEMELER 4 çay bardağı irmik 2 çay bardağı un 2 adet yumurta  1 çay bardağı süt  1 çay bardağı yoğurt  1 çay bardağı sıvıyağ  1 paket kabartma tozu  Yarım limonun suyu  Bir tutam tuz  KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ  ŞERBETİ İÇİN: 2 su bardağı şeker  2 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'4 çay bardağı irmik
2 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Yarım limonun suyu
Bir tutam tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN; HALKA TATLISI MALZEMELER 4 çay bardağı irmik 2 çay bardağı un 2 adet yumurta  1 çay bardağı süt  1 çay bardağı yoğurt  1 çay bardağı sıvıyağ  1 paket kabartma tozu  Yarım limonun suyu  Bir tutam tuz  KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ  ŞERBETİ İÇİN: 2 su bardağı şeker  2 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'
'İSTANBUL/ GÖNÜL HANIM'IN ÇAY SAATİ MENÜSÜNDEN; HALKA TATLISI MALZEMELER 4 çay bardağı irmik 2 çay bardağı un 2 adet yumurta  1 çay bardağı süt  1 çay bardağı yoğurt  1 çay bardağı sıvıyağ  1 paket kabartma tozu  Yarım limonun suyu  Bir tutam tuz  KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ  ŞERBETİ İÇİN: 2 su bardağı şeker  2 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma tormasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.'

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı *Evinizle ilgili Pratik Bilgiler*HALKA TATLISI*
 
Top