Çerkes tavuğu
Çerkez Tavuğu tarifi için Malzemeler:
Piliç eti (haşlanmış) 500 g
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kabuksuz ak ekmek iki dilim
Süt yüz ml
Dövülmüş ceviz içi 150 g
Toz kırmızı biber
Tavuk suyu tablet 250 ml
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Kabuksuz ak ekmek iki dilim
Süt yüz ml
Dövülmüş ceviz içi 150 g
Toz kırmızı biber
Tavuk suyu tablet 250 ml
Çerkez Tavuğu yemeğinin hazırlanışı:
Haşlanmış ve soğumuş pilicin kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek iri parçalara bölüp, 1 karıştırma kabına koyun. Tuzlayın ve biberleyin. Ekmek içlerini derin 1 tabağa koyup süt ile ıslatın. İyice ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzün. Ceviz içinin yarısını ufak 1 tencereye koyun. Üzerine istenilen miktarda kırmızıbiber ilave edin. hayli ağır ateşte devamlı karıştırarak yağını bırakması amacıyla ısıtın. Isınmış cevizleri çift katlı 1 tülbentin içine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın. Ceviz yağını 1 kenarda saklayın. Yağını aldığınız ve kalan ceviz içleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırıp, robottan geçirin. Tuzunu ilave edip 1 çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar tavuk suyunu ekleyin. Sosu 1 kenarda bekletin (arzuya bakarak sosa dövülmüş sarımsak ve kırmızıbiber de eklenebilir). Tavuk parçalarının üzerine sosunu dökün ve 1 kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Çerkez tavuğunu 1 servis tabağına aktarın. En üste de önceden hazırladığınız ceviz yağını gezdirin. tüm ceviz içleri ile süsleyerek servis yapın.